Моделираш живота!

Симеон Донев

Директор Продукти и Услуги, Виваком

Образованието ми е техническо, но винаги са ми били интересни хората. За това преди повече от 15 години започнах професионалния си път в търговията като консултант-продавач в магазините на Германос. 

Няколко години по-късно вече отговарях за Продуктите и Услугите на компанията. После се присъединих към екипа на Виваком, където имам повече от шест години стаж и съм Директор Продукти и Услуги. 

Винаги съм вярвал, че с много труд и упоритост всичко може да се постигне, докато не осъзнах, че това не е достатъчно. Най-трудния ми период беше, когато бях повишен като продуктов мениджър в Германос. Бях твърдо решен да се докажа и да оправдая доверието, което ми беше гласувано. Работех още по-здраво от преди. 

Вярвах, че за да свършиш нещо по най-добрия начин, трябва да си го свършиш сам. Така и правех, само че с новата позиция идваха все повече отговорности и задачи. Исках всичко да е перфектно, но имах само 24 часа на ден и само 7 дни в седмицата. 

Работех шест дни в седмицата по 12 часа и въпреки това изоставах с работата. От добър специалист не бях станал добър мениджър. 

Тогава осъзнах, че не мога да свърша всичко сам. Трябваше да се науча да делегирам. Посветих много време на това умение и това ми се отплати многократно. След като започнах да развивам екипа си, успях да постигна целите, които имах пред себе си като мениджър. 

Вече нямаше нужда да работя по шест дни в седмицата и дори бях повишен, защото успях да развия хората под себе си. Те вече бяха готови да заемат моята позиция, а аз да продължа да се развивам.

Така открих и НЛП.

Това стана в този етап от живота ми, когато осъзнах, че имам всичко за което съм мечтал: грижовно семейство, разкошна жена, жизнерадостно дете, кариера изпълнена с нови знания, предизвикателства и успехи, всеотдайни приятели и колеги, шеф, на който мога да разчитам.

Имах всичко но не можех да му се радвам, защото трябваше да правя компромиси. Често трябваше да избирам между резултатите в работата и голямото натоварването, което задавах на своите подчинени.

Именно НЛП ми помогна да намеря баланса. Сега постигам още по-добри резултати и това вече не е за сметка на отношенията ми с колегите, семейството и собственото чувство за комфорт.

НЛП ми помага да предавам моите знания и умения на колегите от екипа ми. По този начи ги развивам и им помагам да са по-ефетктивни и да работят по-леко и с повече удоволствие.

Референции

 • Симеон Донев - Директор Продукти и услуги - Виваком

  Винаги съм бил ориентиран към резултатите и съм ги постигал. Благодарение на Института по НЛП това...

  ...повече »
 • Калинка Христова - Методиева - Финансов директор

  Работя предимно с числа, но винаги виждам хората, които стоят зад тях и допринасят за постигане на...

  ...повече »
 • Иван Иванов - Управляващ партньор - Тива Ком ООД

  Като човек на бизнеса обичам да измервам нещата в цифри. По време на фирменото обучение по НЛП...

  ...повече »
 • Малина Крумова - Директор на дирекция КПОС - Министерство на околната среда и водите

  Още по време на тренинга по комуникационни и управленски умения „Управление чрез мотивация” разбрах...

  ...повече »
 • Иван Живанкин - мениджър продажби

  В началото дойдох на този курс със сериозна доза недоверие. Може би, защото типа характер, който...

  ...повече »
 • Светла Пачева - доц. д-р по филология

  Ползата за мен от този курс беше много голяма. Въпреки, че пропуснах първото ниво и то определено...

  ...повече »
 • Стоил Темелков - IT Специалист

  Промени се начина, по които виждам нещата. Сега съм по-спокоен и...

  ...повече »
 • << Първа < Предишна 1-7 8-10 Следваща > Последна >>
Институт по Невро-лингвистично програмиране - NLP.bg