Моделираш живота!

Преподаватели

Ангел Лазаров

Основател и Председател на УС на Института по НЛП

Като ръководител на собствен бизнес работата ми беше да управлявам хора и процеси. С процесите ми беше ясно – помагаше ми техническото образование. Предизвикателство ми бяха хората – как да подбера подходящите и как да ги мотивирам да постигат целите на компанията. Търсех работещи методи и така попаднах на НЛП.

В България нямаше кой да ме научи на метода. Започнах проучване кое е мястото, където да получа най-добра квалификация. Избрах Русия, защото там НЛП от 80-те години навлиза във всички области на живота и бизнеса. Привлече ме прагматизма на руската школа.

Още на първия курс разбрах, че НЛП е нещото, което е липсвало в живота ми и с което искам да се занимавам.

 

повече >>

Доц. Д-р Цветана Хубенова

От 12 години работя като психотерапевт (биоенергетика и телесноориентирана психотерапия). Натрупах опит и някои неочаквани признания: член съм на Българската асоциация по психотерапия (БАП), на Дружеството на психолозите в България (ДПБ), вписана съм в официалния регистър на психотерапевтите в България. Радвам се на признанието на международни научни и творчески организации. Написах няколко книги, сред които „Анатомия на илюзията”1992, „Вилхелм Райх. Пулсации на живота и знанието”2004, „Модерн. Предмодерн. Постмодерн”2004. Публикуваха ми много научни и популяризиращи статии.

Повече от двадесет години работя и в Софийски университет „Свети Климент Охридски” като доцент по антична и западноевропейска литература, чета курсове и по американски литератури, психология и киноизображение, съвременна чуждестранна литература

повече >>

Галя Мутафова

Психотерапевт

Вярвам, че да си психотерапевт е огромна отговорност, затова и преминах четиригодишна специализация по психотелесна терапия към Института за психотелесна терапия, гр.София. Обучение сертифицирано от Европейската асоциация по психотерапия. В него изучих методи в лечението на различни видове заболявания като тревожност, анорексия, булимия, както и в семейната терапия.

Но опита ми в терапията не идва само от книгите, учебниците и многобройните тренинги, в които съм градила себе си като личност и терапевт. Опитът ми идва от „първоизточника”, т.е. от мен самата.

Прекарах повече от 5 години в борба с едно от най- коварните и смъртоносни заболявания – булимия...

повече >>

Симеон Донев

Директор Продукти и Услуги, Виваком

Винаги съм вярвал, че с много труд и упоритост всичко може да се постигне, докато не осъзнах, че това не е достатъчно. Най-трудния ми период беше, когато бях повишен като продуктов мениджър в Германос. Бях твърдо решен да се докажа и да оправдая доверието, което ми беше гласувано. Работех още по-здраво от преди. 

Работех шест дни в седмицата по 12 часа и въпреки това изоставах с работата. От добър специалист не бях станал добър мениджър. 

Тогава осъзнах, че не мога да свърша всичко сам. Трябваше да се науча да делегирам. Посветих много време на това умение и това ми се отплати многократно. След като започнах да развивам екипа си, успях да постигна целите, които имах пред себе си като мениджър. 

Вече нямаше нужда да работя по шест дни в седмицата и дори бях повишен, защото успях да развия хората под себе си. Те вече бяха готови да заемат моята позиция, а аз да продължа да се развивам.

Така открих и НЛП...

 

повече >>

Весела Гаврилова

Актриса, треньор

За да си истински на сцената, първо се учиш да бъдеш истински в живота. В академията преминаваме през редица обучения, които са полезни  не само за сцената, но и в живота. Като започнем от пласиране в пространството, овладяване на дишането, работа с глас и, разбира се, владеене на емоциите.

Като актриса открих, че уменията и навиците от актьорското майсторство, могат да бъдат в помощ не само на мен, но и на хората около мен. Ето как стана това:

Имам син, който е моето вдъхновение да започна да работя...

повече >>

Даниела Кънева

Даниела Кънева

- Консултант по бизнес комуникации, глобален маркетинг и управление на междукултурни екипи

- Лицензиран партньор на Итим Интернешънъл и главен консултант по Модела Хофстеде в Калифорния, САЩ.

 - Акредитиран лектор по междукултурни комуникации към Софийския Университет.

През далечната 2006 година не си давах сметка, че започва моята кариера като международен консултант. По това време се намирах насред...

Opens internal link in current windowповече >>

Кирил Христов

Обичам бизнеса, продажбите и развитието

Израснал съм в град Плевен в семейство на музиканти. Майка ми замина да работи в Гърция и трябваше да стана самостоятелен от рано. Успях да запиша Икономика в един от най-добрите Университети по това време СА „Димитър Ценов“ - гр. Свищов.

След като завърших, се върнах се в гр. Плевен и започнах да разнасям кремверши с бус. Знаех, че това не е нещото с което искам да се занимавам. Оставих всичко и се насочих към София, за да търся по-добра реализация. Винаги съм искал да бъда успешен в кариерата си и ценен от колегите си. Установих, че трябва да потърся по-правилен път към успеха и за да получиш това, което искаш, първо трябва да разбереш какво е то...

 

повече >>

Референции

 • Симеон Донев - Директор Продукти и услуги - Виваком

  Винаги съм бил ориентиран към резултатите и съм ги постигал. Благодарение на Института по НЛП това...

  ...повече »
 • Калинка Христова - Методиева - Финансов директор

  Работя предимно с числа, но винаги виждам хората, които стоят зад тях и допринасят за постигане на...

  ...повече »
 • Иван Иванов - Управляващ партньор - Тива Ком ООД

  Като човек на бизнеса обичам да измервам нещата в цифри. По време на фирменото обучение по НЛП...

  ...повече »
 • Малина Крумова - Директор на дирекция КПОС - Министерство на околната среда и водите

  Още по време на тренинга по комуникационни и управленски умения „Управление чрез мотивация” разбрах...

  ...повече »
 • Иван Живанкин - мениджър продажби

  В началото дойдох на този курс със сериозна доза недоверие. Може би, защото типа характер, който...

  ...повече »
 • Светла Пачева - доц. д-р по филология

  Ползата за мен от този курс беше много голяма. Въпреки, че пропуснах първото ниво и то определено...

  ...повече »
 • Стоил Темелков - IT Специалист

  Промени се начина, по които виждам нещата. Сега съм по-спокоен и...

  ...повече »
 • << Първа < Предишна 1-7 8-10 Следваща > Последна >>
Институт по Невро-лингвистично програмиране - NLP.bg