Моделираш живота!

Как чрез тялото да разбираме хората

Разкриване чрез смях и емоции на характера – собствения и на другите

Искаме нещо, но не го правим... Или обратното – не искаме да правим нещо, но така става че правим точно това, което не искаме...  Не познавам човек, който да не е изпитвал тези неща. 

И това до някъде е нормално – много изследвания сочат, че едва около 10% от поведението ни е осъзнато. Останалите 90% извършваме автоматично. Причината е в структурата на нашето съзнание – състои се от Съзнаван разум и Несъзнавано (често наричано Подсъзнание).

 Това, което става в нашия Съзнаван разум ние до голяма степен можем да разберем и управляваме, но ситуацията с нашето Несъзнавано е доста по сложна. То често като че ли живее самостоятелен живот въпреки волята ни. В него се съхраняват нашите ресурси – умения да постигаме целите си, да преодоляваме препятствия, да се учим и побеждаваме. Но там също е и информацията за някои емоционални блокажи, свързани с неразрешени ситуации от миналото. Те именно са причината за противоречивото ни поведение и за това да не успяваме да постигнем иначе ясните си цели.

Едно от условията да управляваме живота и поведението си е да разбираме какво става в нашето Несъзнавано

Психо-телесната терапия дава един сравнително прост и сигурен начин за това. Още Райх  ученик на Фройд и баща на Психо-телесната анализа - доказва, че нашите емоционални блокажи се проявяват в структурата на тялото и мускулните напрежения.

Ако се научим да наблюдаваме и усещаме тялото си, това би ни позволило да разберем какво се случва в нашето Несъзнавано. Разпознаването на собствените телесни блокажи е необходимо, за да се научим да ги отпускаме, и по този начин да управляваме процесите в нашата глава.

От друга страна – наблюдавайки структурата на тялото, движенията и телесните блокажи на другите хора, ние можем да разберем почти всичко за техния характер, да предсказваме тяхното поведение и да знаем подхода към тях, за да ги спечелим на наша страна.

Това ще учим на този тренинг – да усещаме какво ни говори тялото, да отпускаме напреженията и блокажите и да виждаме в тялото на другите хора техния характер. Всичко това – за да имаме по-добър контрол над живота си.

Водещ

Доц. Д-р Цветана Хубенова е изключителна личност с необикновен жизнен път. Освен ерудицията и чувството за хумор, двете качества, които характеризират най-точно Цвета са Честност и Отговорност до край.

В началото на кариерата си, на прием на хайлайфа в Москва, където мъжът и е журналист, се среща с Джуна. Руската целителка усеща необикновената - според нея - енергия на Цвета и й предлага да работят заедно. Тя започва брързо да се учи и постига резултати, но скоро решава, че не е господ, за да променя съдбата на хората без тяхно участие. Поема отговорност и се отказва.

През далечната тоталитарна 1984 депозира дисертация в катедрата по литературата, посветена на Джордж Оруел и неговата „1984” с пълното съзнание, че кариерата й в СУ след това е невъзможна. 

За това се обръща към другата си любов – психологията. 

В момента Цвета е преподавател в СУ, психотерапевт с 15 годишен опит и член на УС на БАП (нашата асоциация на психотерапевтите). Радва се на другар в живота, 3 деца и двама внуци. Помогнала е на хиляди хора да минат през трудните периоди на живота, а на много от тях - да останат в живота и да му се радват.

 

Програма

1. Да „усетим“ другия човек

С кои хора ни е трудно да общуваме и защо. Как да направим така, че те да ни приемат. Как да разбираме и управляваме комуникацията въпреки смисъла на думите, които говорим.

2. Игри и техники за разпознаване и отпускане на блокажите

Дишане, движения и танци. Проективни техники с цветове – цветовете като метафора на състоянието ни. Био-енергитичен масаж.

3. Откриване в себе си на ресурсите

Осъзнаване на рамките, които характеровите блокажи налагат. Откриване на характеровия потенциал – силните страни. Как да ги използваме още по-ефективно. 

Защо всички емоции са полезни. Да станем приятели с нашите Гняв и Тъга – каква полза ни носят. Как да приемаме спокойно „негативните“ емоции на другите.

Игри и упражнения за да си добавим нови, непривични за нас емоции като ресурс.

4. Игри и тестове за разпознаване на характера и социалните роли

Връзка между телесната структура и характера на човек 

Как характерът се отразява на:
-    динамиката на психичната енергия
-    изразяването на емоциите
-    изживяването на чувствата
-    структурирането на мислите
-    моделите на поведение.

5 основни типа характер и как да ги разпознаваме


5. Власт и лидерство

Разграничаване на „благотворна власт” и „невроза на властта”.
Откриване на Силата - доверието към себе си.
Как да използваме емоции за да вземем властта.
Кога да вземем, а кога - да дадем лидерството.

Курс

Как чрез тялото да разбираме хората

Дати на провеждане

20 и 21 Октомври 2018 г..

Формат на провеждане

Събота и неделя -от 10:00 до 18:00 ч., с почивка за обяд и 2 кафе паузи

Място:

Хотел Метрополитън – зала Мадрид 

София,  булевард Цариградско шосе 64: Карта 

Водещ:

Доц. Д-р Цветана Хубенова

Цена:

380 лева. (ДДС не се начислява)

Отстъпки:

Цената е 270 лева при записване до 30 Септември 2018 г. 

Референции

 • Нина Бъркалова

  Най-интересното нещо за мен от целия курс беше това как има толкова много варианти да си създадеш...

  ...повече »
 • ФеърПлей Интернешънъл АД

  В дните след курса оценяваме, че показаните техники и упражнения са изключително полезни за нашата...

  ...повече »
 • Димитър Тодоранов - Треньор на националния отбор по карате

  НЛП ми прибави още едно измерение в света. Когато имам нужда го включвам и то ми помага да правя...

  ...повече »
 • << Първа < Предишна 1-7 8-10 Следваща > Последна >>
Институт по Невро-лингвистично програмиране - NLP.bg