Моделираш живота!

ДЕГУСТАЦИЯ И ВИНЕНА КУЛТУРА

Развитие на сензорната чувствителност

за повече удоволствие от виното и живота :-P


Ако искате да се научите да:

-    оценявате и говорите интересно за виното
-    повдигате имиджа си пред бизнес-партньорите и другия пол
-    повишите социалния си статус
-    познавате пазара на вина и избирате най-доброто съотношение цена – качество
-    срещате нови интересни хора.


Цели на тренинга

Целта на курса е да ви даде следните знания и навици:
-    да знаете основните моменти при производство на вино
-    да познавате качествените характеристики, видовете и категории вина
-    да сравнявате и оценявате качествата на виното
-    да усвоите и свободно да използвате терминологията за описание на вината;
-    да различавате и коментирате различните ароматни, вкусови и технологични
     характеристики на вината
-    да познавате стиловете вина и винените райони в България
-    да съчетавате виното и храните.

Начин на работа:

Обучението е с продължителност 18 часа, разпределени в 6 лекции с практически упражнения по дегустация. Селекцията на вината е съобразена със съдържанието на теоретичните занятия. След всяка лекция се дегустират и обсъждат 6 до 8 вина – общо 45 вина.

Водещ:

Д-р Неда Проданова – енолог с 30 годишна практика в производството на вино. През 1999г. организира първият в България курс по дегустация, като за целта създава своя авторска програма. От тогава тя е провеждана над 100 пъти.

Автор е на книгата "Дегустацията или как да опознаем виното", преиздадена за трети път.

В момента д-р Проданова е консултант и/или автор на едни от най-продаваните в България качествени вина  - на кои точно ще научите на курса;)

Програма

1. Общи характеристики на понятието "вино".

Видове и категории вина.Понятието "тероар" и значението му за характера на вината. Общи понятия за състав на виното по групи вещества и  влиянието им върху вкусовите  характеристики на виното. 

Практическо упражнение - дегустация и коментар на 8 вина.

2. Дегустацията като метод за оценяване на вината

Сетива и усещания. Основни органолептични показатели. Техника на дегустацията. Последователност при дегустацията. Видове дегустация. Използвана терминология. Терминология при описание на качествените характеристики.

Практическо упражнение - дегустация и коментар на 8 вина.

3. Ароматите на вината.

Групи аромати и класифицирането им. Ароматичните нюанси. Произход и систематика на ароматите. Дефекти при вината.

Практическо упражнение - дегустация и коментар на 8 вина.

4. Основни познания по технологията на производство на вината.

Зрялост на гроздето. Понятия за технологията на производство и отглеждане на бели, розови и червени вина. Влияние на технологията въху органолептичните параметри.

Практическо упражнение - дегустация и коментар на 8 вина.

5. Винените сортове.

Интернационални и местни сортове. Технологични характеристики. Характерни  качествата и аромати на вината в зависимост от сорта.

Практическо упражнение - дегустация и коментар на 8 вина.

6. Специални вина.

Пенливи и десертни вина. Понятие за райони и начини на производство.
Сомелиерство. Съчетаване на вината в зависимост от храната.

Практическо упражнение – дегустация на 3 пенливи и 3 десертни вина.

Курс

ДЕГУСТАЦИЯ И ВИНЕНА КУЛТУРА

Дати на провеждане

13, 14, 16, 20, 21 и 23 май 2019  

Формат на провеждане

Понеделник, вторник и четвъртък от 18:30 до 21:30 ч.

Място:

София, Учебен център на Института по НЛП, ж. к. Хиподрумабул. „Цар Борис III" N 81, секция „офиси“, вх. В, ет.4, офис 11 Вижте картата 

Водещ:

Неда Проданова

Цена:

При записване до 30 април 2019 - 399 лв
След 30 април - 469 лв (ДДС не се начислява)

Броя на участниците е ограничен на 12. Участие се заявява с предварителна регистрация до изчерпване на местата.

Референции

  • Симеон Донев - Директор Продукти и услуги - Виваком

    Винаги съм бил ориентиран към резултатите и съм ги постигал. Благодарение на Института по НЛП това...

    ...повече »
  • Калинка Христова - Методиева - Финансов директор

    Работя предимно с числа, но винаги виждам хората, които стоят зад тях и допринасят за постигане на...

    ...повече »
  • Иван Иванов - Управляващ партньор - Тива Ком ООД

    Като човек на бизнеса обичам да измервам нещата в цифри. По време на фирменото обучение по НЛП...

    ...повече »
  • Малина Крумова - Директор на дирекция КПОС - Министерство на околната среда и водите

    Още по време на тренинга по комуникационни и управленски умения „Управление чрез мотивация” разбрах...

    ...повече »
  • Иван Живанкин - мениджър продажби

    В началото дойдох на този курс със сериозна доза недоверие. Може би, защото типа характер, който...

    ...повече »
  • Светла Пачева - доц. д-р по филология

    Ползата за мен от този курс беше много голяма. Въпреки, че пропуснах първото ниво и то определено...

    ...повече »
  • Стоил Темелков - IT Специалист

    Промени се начина, по които виждам нещата. Сега съм по-спокоен и...

    ...повече »
  • << Първа < Предишна 1-7 8-10 Следваща > Последна >>
Институт по Невро-лингвистично програмиране - NLP.bg